WorkMatch

WorkMatch van de technische start-up WorkCity is een app met hr-tools die hr-professionals, loopbaancoaches en re-integratieprofessionals gebruiken om medewerkers en cliënten beter en makkelijker te begeleiden bij het vinden van de juiste match in hun werk. Het bedrijf maakt gebruik van een zelf ontwikkelde database die zo’n 24.000 beroepen en functies op basis van een theoretische onderbouwing vanuit de beroepenkunde vergelijkt met arbeidsomstandigheden en fysieke vaardigheden en zo de best passende functies vindt voor werknemers. PRGoeroes werd aangetrokken om de app aan de media te presenteren.

Mismatchen bij bemiddelen is duur
WorkMatch geeft loopbaanprofessionals een tijdsbesparing van zo’n 40 procent in hun werkzaamheden, zo blijkt uit ervaring. Ze hoeven immers niet meer zelf allerlei alternatieven uit te pluizen bij het vinden van een match voor cliënten. “In diverse Nederlandse onderzoeken is op basis van uitgebreide peilingen becijferd dat een mismatch bij bemiddeling al gauw zo’n 45.000 euro kan kosten”, vertelt directeur Jelle Hondema van WorkCity.

Mooie free publicity
De lancering van de app trok de aandacht van diverse journalisten en resulteerde in een mooi freepublicityresultaat. Lokaal werd er een artikel gepubliceerd in het Witte Weekblad, Haarlems Weekblad, Haarlem Onderneemt en HC Nieuws. Ook BijOns en Nieuws.nl publiceerden meerdere artikelen over de hulp die WorkCity aanbiedt aan werkzoekenden. Nationaal pakte Emerce en Computable het nieuws op en platform OndernemersBelang publiceerde over de slimme selectie op beroepsvaardigheden. De start-up kreeg ook ruimte op start-upplatform Young Startup.

De huidige publiciteit rondom WorkMatch / WorkCity ontdekken?
Ga nu naar: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3953879218032359&type=3

Meer over WorkMatch / WorkCity ontdekken?
Ga nu naar: https://app.workcity.nl/questionnaire/create/overview/