Hoeveel kost een PR bureau?

Het is een veelgebruikte manier om onder de aandacht te komen van de media: PR. PR staat voor Public Relations en het gaat jou helpen om je bedrijf in de spotlights te zetten. Maar hoeveel kost een PR bureau eigenlijk? Het is een vraag die je steeds vaker hoort. En dat is niet zo gek, want alsmaar meer bedrijven zien de meerwaarde in van het inschakelen van een PR bureau. Met behulp van PR kun je namelijk zelf bepalen welk beeld geschept moet worden over jouw bedrijf. Op deze manier kun je zelf bepalen hoe je bekend wordt in de media. Een goed PR bureau heeft talloze waardevolle connecties en kan jou helpen je zichtbaar te maken bij invloedrijke personen en klanten. PR is iets dat uitsluitend gebeurd op de lange termijn. Het doel is namelijk om deze invloedrijke personen op een positieve manier te verbinden aan jouw bedrijf. Laat je dit door een PR bureau doen, dan zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden. De vraag “hoeveel kost een PR bureau?” is daarom niet zo’n vreemde vraag.

Contact

Een PR bureau inschakelen of het zelf oppakken?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf PR op te pakken. Alleen dan kom je al vrij snel voor het eerste probleem te staan. Want hoe benader je invloedrijke personen op de juiste manier? Zeker als je geen invloedrijke personen in je netwerk hebt zitten, kan dit een groot obstakel vormen. Het schrikt mensen af als ze ineens door onbekenden worden benaderd die iets van ze willen. Dat zou jij waarschijnlijk ook zo ervaren, toch? Schakel daarom ons PR bureau, PRGoeroes, in om jou verder te helpen. Onze teamleden schrijven boeken, geven trainingen en workshops en zijn bekend bij invloedrijke mensen.

Wij stellen ons netwerk open om jou verder te helpen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jouw merk of bedrijf met de juiste boodschap onder de aandacht komt van de juiste mensen. Velen zijn jou al tot volle tevredenheid voorgegaan en genieten nu van de vele voordelen die dit heeft opgebracht. Maar dan komen we natuurlijk weer terug op de vraag: Hoeveel kost een PR bureau? Maar ook op vragen als: is mijn bedrijf wel klaar voor zoveel aandacht? We leggen je graag uit wat wij voor jou kunnen betekenen en beantwoorden de vraag over hoeveel een PR bureau kost.

hoeveel kost een pr bureau

Wat is het verschil tussen reclame en PR?

Voordat we verder gaan over de kosten van een PR bureau, leggen we je eerst het verschil uit tussen reclame en PR. Want wat doet een PR bureau precies? Dit is namelijk voor veel mensen niet duidelijk. Dat is begrijpelijk, want er zijn behoorlijk wat overeenkomsten tussen de twee. Het belangrijkste verschil tussen reclame en PR is de duur van de relaties. PR is gebaseerd op een waardevolle langetermijnrelatie. Je bouwt een positieve reputatie op en gaat naamsbekendheid generen. Ook is het aan te raden om invloedrijke personen aan jouw merk of bedrijf te binden. Dit alles kost tijd, maar levert uiteindelijk ontzettend veel op. Het doel van PR is dat invloedrijke personen naar jou toe komen omdat zij graag hun naam verbinden aan jouw product of merk. Je hoeft vervolgens nog maar weinig zelf te doen of te investeren. Deze invloedrijke persoon gaat namelijk voor niets aandacht voor jou generen. Een zeer sterke en waardevolle manier om bekendheid te krijgen voor jouw onderneming. Dát is de kracht van PR.

Dan reclame. Het effect van reclame is direct zichtbaar. Je kunt reclame op ieder moment inzetten door bijvoorbeeld te adverteren in een tijdschrift of een reclamefilmpje te maken voor op tv. Reclame kan behoorlijk effectief zijn, maar vaak alleen op de korte termijn. Je bouwt geen langdurige relaties op. Niet met mensen die je verder kunnen helpen en niet met klanten. Zodra je budget op is voor je reclamecampagne, is je zichtbaarheid onmiddellijk verdwenen. En uit het oog staat gelijk voor uit het hart. Mensen vergeten je naam op het moment dat je stopt met reclame maken. Je concurrent start op dat moment met zijn reclamecampagne en jij zult hier direct het effect van merken. Reclame maken kan dus zeer effectief zijn op de korte termijn. Maar PR helpt je verder op de lange termijn. En dat maakt PR een stuk waardevoller.

Zo komen we weer terug op de vraag “hoeveel kost een PR bureau?” Een PR bureau inschakelen is een flinke investering en kan een stuk duurder zijn dan reclame maken. Toch zal PR je uiteindelijk veel meer opleveren dan reclame. Het gaat zich namelijk over de lange termijn. Ook als je budget op is, zullen mensen jouw naam nog weten. De media zal jou benaderen als ze een expert nodig hebben in jouw branche. Dát doet PR. Jouw naam blijft in beeld, ook lang nadat je door je reclame budget heen bent.

hoeveel kost een pr bureau

De kosten van een PR bureau

Eigenlijk is je vraag “hoeveel kost een PR bureau” nog altijd niet beantwoord. Je weet inmiddels dat PR je ver zal brengen en tot ver in de toekomst kan het zeer waardevol zijn. Een echt antwoord op de vraag wat de kosten van een PR bureau zijn, is dan ook niet te geven. Ieder PR bureau in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht vraagt een ander tarief voor zijn werkzaamheden. Een persbericht kost gemiddeld zo’n €350,-. Maar voor dit geld heb je alleen een mooi geschreven bericht. Als je op zoek gaat naar een PR bureau om jou verder te helpen, dan is het belangrijk dat je kijkt wat dit PR bureau voor waardevolle connecties heeft.

De kosten van een PR bureau zijn natuurlijk belangrijk, maar de connecties van zo’n bureau zijn nóg belangrijker. Kies voor een bureau dat niet alleen een mooi persbericht voor je kan schrijven, maar dat er ook voor zorgt dat dit persbericht bij de juiste mensen terecht komt. De kosten van een PR bureau kunnen dan ook flink verschillen. Zo heb je bureaus die iedere maand €10.000,- vragen voor hun werkzaamheden. Maar je hebt ook bureaus waar je €20.000,- voor een heel jaar betaalt. Kijk dus verder dan alleen de kosten van een PR bureau, want het kan zomaar voorkomen dat je ontzettend veel geld hebt betaald aan een PR bureau zonder invloedrijke connecties. Zo ben jij zelf nog geen stap verder gekomen. Een mooi geschreven persbericht heb je dan wel. Maar of dat het waard was?

Wil je meer weten over ons PR bureau? Of ben je benieuwd of wij ook jou kunnen helpen om grote hoogtes te bereiken met jouw merk of bedrijf? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op!