Wat doet een PR bureau?

Veel mensen hebben geen duidelijk beeld van wat een PR bureau is en wat het doet. Men denkt ook wel eens dat een PR bureau ongeveer hetzelfde is als een marketingbureau of een communicatiebureau. Maar er zitten belangrijke verschillen tussen deze bureaus. We willen op deze pagina daarom duidelijker maken wat een PR-bureau is en wat het doet. Om te beginnen geven we antwoord op de vraag “wat doet een PR bureau?” Daar kunnen we kort en duidelijk over zijn.

Een PR bureau doet er namelijk alles aan om de relaties tussen een bedrijf en haar samenwerkingspartners en klanten te optimaliseren en zo goed mogelijk te houden. Ze richten zich hierbij vooral op externe communicatie die de bedrijven bekender, geloofwaardiger en betrouwbaarder maakt. Daarnaast wordt ook intern gesteund door te focussen op corporate communicatie. Zo ze zetten het bedrijf in een zo goed mogelijk daglicht, waardoor het bedrijf veel meer klanten zal aantrekken. Wij van PR-bureau PRGoeroes vertellen je graag wat meer over de werkzaamheden van een PR bureau en wat het precies inhoudt.

Contact

Wat is een PR-bureau?

Als wij iemand vertellen over de werkzaamheden bij ons bureau, krijgen we vaak de vraag wat een PR-bureau nu precies doet. Om een kort antwoord te geven op deze vraag: het is een bureau dat bedrijven positieve media-aandacht en een doorlopende publiciteit bezorgt. PR staat voor Public Relations. Dat betekent dus dat een PR-bureau publieke relaties onderhoudt. Meestal is dit voor bedrijven, maar het kan bijvoorbeeld ook voor artiesten, influencers en non-profit organisaties zoals goede doelen zijn.

wat doet een pr bureau

PR bureau betekenis

Letterlijk betekent een PR bureau dus een bureau voor publieke relaties, ofwel Public Relations. Een PR bureau onderhoudt de relaties tussen jouw merk/bedrijf en jouw klanten. Bedrijven die pas recentelijk zijn gestart, hebben meestal nog maar weinig relaties. Die relaties kunnen zodoende dan worden opgebouwd. De meeste bedrijven hebben het te druk voor het consistent opbouwen van relaties. Een PR bureau zoals PRGoeroes biedt dan de ideale uitkomst. Om belangrijke relaties op te bouwen, wordt bijvoorbeeld de hulp van de media ingeschakeld, worden er pers-events georganiseerd, etc. Alles om jouw bedrijf zo goed mogelijk op de kaart te zetten. Door regelmatig in de media te verschijnen vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf en wordt het voor iedereen duidelijk waar jouw bedrijf voor staat. Zo creëer je ook meer geloofwaardigheid.
wat doet een pr burau

Voorbeeld van wat een PR bureau doet

Eén van de voorbeelden waar een PR bureau zich mee bezighoudt is het creëren van free publicity. Letterlijk betekent dit gratis publiciteit. Wij van PRGoeroes gaan deze gratis publiciteit voor jou creëren door op oproepen van journalisten te reageren, door persberichten te schrijven, door interviews te regelen, enzovoorts. Wij weten precies welke middelen we moeten inzetten bij jouw bedrijf om de juiste media-aandacht te krijgen. We gaan dan ook graag aan de slag om een free publicity plan voor jou te bedenken.

Free publicity is niet alleen effectiever, maar ook veel goedkoper dan een gewone reclamecampagne. Als jij (eventueel samen met ons) hebt bepaald wat jouw missie, visie en doelgroep is, dan kunnen wij alles eraan gaan doen om deze missie te bereiken en jou naar de top te brengen! Zou je graag wat meer willen weten over de kosten van zo’n proces? Neem dan een kijkje hoeveel een PR bureau kost. Voor een gedetailleerde kostenberekening, kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

PRGoeroes

Met onze jarenlange ervaring, uitgebreide kennis en passie voor PR gaan wij van PRGoeroes ervoor zorgen dat jouw bedrijf in de spotlights komt te staan. Ben jij al klaar om te shinen en groot te worden? Laat het ons dan snel weten! Dat is namelijk ons team van vakmensen zich volledig voor gaat inzetten, onder andere door naamsbekendheid te creëren en je branding (denk aan brand marketing) te versterken. Wij zorgen niet alleen voor de juiste social media-aandacht, maar creëren ook nieuwsberichten en bedenken originele PR-acties om zo tot nieuwswaardige verhalen te komen. Bij ons gaat de PR bureau betekenis verder dan het creëren van media-aandacht voor bedrijven. Wij geven onze klanten namelijk ook tips over hoe ze zelf de juiste media publiciteit kunnen genereren.

Wil je graag meer weten over onze diensten of heb je nog andere vragen over ons bedrijf PRGoeroes? Als je contact met opneemt met een van onze PR specialisten, vertellen we je er graag alles over.

Neem contact op!